mag-pole-at_wcsq07fa-unsplash

Meeste schoolleiders niet enthousiast over Nationaal Programma Onderwijs

Publicatie:
08 april 2021

Slechts 23 procent van de schoolleiders is enthousiast over het Nationaal Programma Onderwijs na corona, waarvan 2 procent zeer positief. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 300 directeuren in het basisonderwijs. Volgens veel schoolleiders zorgt het plan voor onrust door bijvoorbeeld het vele administratieve werk, terwijl de werkdruk al hoog is. 85 procent van de schoolleiders had liever structurele investeringen gezien en 57 procent wil meer tijd voor implementatie.

Met name de tijdsduur is volgens schoolleiders niet haalbaar (57 procent). Iets meer dan 30 procent heeft twijfels over de haalbaarheid en slechts 11 procent is overtuigd de planning wel te halen. Een meerderheid van 58 procent is tevreden met de hoogte van het toegezegde bedrag, 11 procent niet. Bijna driekwart van de scholen denkt voldoende te hebben aan de circa 700 euro per leerling.

Ook de VO-raad heeft aandachtspunten van schoolleiders en bestuurders geïnventariseerd. De raad organiseerde webinars om schoolleiders en bestuurders te informeren over het Nationaal Programma en om aandachtspunten en zorgen te inventariseren, om die bij het ministerie onder de aandacht te kunnen brengen. Scholen blijken nog altijd hun handen vol te hebben aan het hybride onderwijs en de zorg voor leerlingen, en ook in het voortgezet onderwijs bestaat de vrees voor extra werkdruk.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding