ivan-aleksic-pdrfeednick-unsplash

Mbo en hbo: geen 1,5 meter afstand meer

Publicatie:
02 september 2021 - 8:00 uur

Studenten kunnen in het nieuwe studiejaar weer fysiek les volgen op mbo-scholen, hogescholen en universiteiten. De coronamaatregel van 1,5 meter afstand houden geldt niet meer. Wel zijn er nog een aantal extra randvoorwaarden om het fysieke onderwijs verantwoord te laten plaatsvinden. Zoals een maximale groepsgrootte van 75 personen en het gebruik van mondkapjes buiten de les- of collegezalen. Ook blijft het dringende advies om preventief zelftesten te gebruiken in stand.

Onder studenten blijft er een deel die nog geen tweede prik heeft gehad, veelal ook door de vakantieperiode. Ondanks dat heeft het grote prioriteit om het studiejaar fysiek te starten per 30 augustus, zegt onderwijsminister Van Engelshoven. Het is wel belangrijk dat universiteiten, hogescholen en het mbo daarbij de volgende maatregelen hanteren:

  • Een maximale groepsgrootte van 75 studenten in les- of collegezalen.
  • Het dragen van mondkapjes buiten de les- of collegezalen.
  • Het gebruik van preventief zelftesten voor studenten en docenten, tweemaal per week.
  • Zelftesten zijn aan te vragen via www.zelftestonderwijs.nl. Bij klachten laat je jezelf testen bij de GGD en blijf je thuis.
  • Voortzetten van strakke hygi├źnemaatregelen en goede looproutes in de gebouwen zodat contact beperkt blijft. Daarnaast de ventilatie optimaal houden.

Tevens blijft het belangrijk om een (tweede) vaccinatie te halen. Op veel plekken is het mogelijk om dat zonder afspraak bij de GGD te doen. Ook zijn er regionale initiatieven waarbij er prikbussen worden ingezet om op de campus studenten te kunnen vaccineren.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding