daria-nepriakhina-7ysec_ntb5s-unsplash

Boze tekst bij Baudet-school in Almere

Publicatie:
15 september 2022

Bij de ingang van de Renaissanceschool van Forum voor Democratie in Almere heeft iemand de tekst ‘Fascisten opgerot’ opgehangen. Ouders zagen het hangen toen ze hun kind naar school brachten. Ze zijn geschrokken. De Renaissanceschool, die uit de koker komt van de politieke partij Forum voor Democratie van Baudet, is eind augustus van start gegaan met vier leerlingen, die les krijgen van één leraar.

De oprichters van de particuliere school kozen ervoor om de locatie aanvankelijk geheim te houden, vanwege ophef die werd verwacht. Aan begin van het schooljaar is de leerplek toch uitgelekt. De oprichters zijn van mening dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland niet goed is en dat de overheid aan ‘staatspropaganda’ doet. Tegenstanders vrezen juist dat de kinderen worden geïndoctrineerd met het gedachtegoed van de partij van Thierry Baudet.

De lessen worden gegeven in een gebouw dat het bestuur van de beheersstichting Scouting Cornelis Lelygroep Almere verhuurt aan de school. Inmiddels melden bronnen binnen de scoutinggroep dat velen het niet eens zijn met de verhuur en zich grote zorgen maken. De vrijwilligers voelen zich overvallen door het huurcontract met de Renaissanceschool en willen zo snel mogelijk af van de deal. Ze willen als scouting niet geassocieerd worden met welke politieke partij dan ook. Scouting Almere laat in een reactie weten de ophef te heel spijtig te vinden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding