laptop

E-learning Code Goed Toezicht

De principes van goed toezicht in onderwijs en kinderopvang


In 2020 is de Code ‘Goed Toezicht: IJken en Verrijken’ van de VTOI-NVTK verschenen, waarin 7 principes van goed toezicht worden benoemd: Legitimiteit en compliance, Maatschappelijke verantwoordelijkheid, Integriteit, Transparantie en openheid, Interne en externe verbinding, Professionaliteit, professionalisering en lerend vermogen en Verantwoording.

Maar wat betekenen de principes voor uw eigen praktijk? Wat zijn achterliggende ideeën en hoe kunt u er invulling aangeven in de weerbarstige praktijk van alle dag?

Iedere learning bevat een mix van theorie en casuïstiek en aanvullende vragen om de inhoud verder te verkennen en toe te spitsen op uw eigen praktijk

Omdat principes pas betekenis krijgen door de beoefening in de praktijk en het leren met en van elkaar is door de VTOI-NVTK in samenwerking met Avicenna een E-learning ontwikkeld waarin de 7 principes van de code verder worden verdiept en verkend. Iedere learning bevat een mix van theorie en casuïstiek en aanvullende vragen om de inhoud verder te verkennen en toe te spitsen op uw eigen praktijk.

Bekijk de E-learning met uw hele Raad van Toezicht
Elk principe wordt uitgewerkt aan de hand van een online college, gevolgd door een Best Practice en een vraagstelling waar u met uw collega’s uit onder andere de Raad van Toezicht of het bestuur kunt doorpraten. Wilt u niet alle principes bekijken, maar slechts één of twee? Ook dat kan! De E-learnings zijn namelijk naar behoefte in iedere gewenste volgorde te bekijken, zowel individueel als met uw RvT.

Wat kost zo'n E-learning?
Per Raad van Toezicht kunnen voor een bedrag van € 395,- de e-learnings aangeschaft worden, te volgen door maximaal 5 leden van de RvT. Met één aankoop ontvangt u dus 5 toegangscodes tot de E-learning! Bestel de E-learning hier.

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding