samsung-uk-ylu-b7pcgpy-unsplash

VOTI-NVTK onderweg naar nieuwe verenigingsstructuur

Publicatie:
12 januari 2023

Tijdens de laatste ALV op 1 december j.l. heeft het bestuur van de VTOI-NVTK de leden een voorstel voorgelegd met betrekking tot een verandering in de verenigingsstructuur.

Deze veranderingen hebben betrekking op:

  • De positie en rol van het bestuur
  • De positie en de rol van de ALV
  • De positie en de rol van het bureau

De adviesvraag is in het strategisch beleidsplan 2021-2025 beschreven: “De VTOI-NVTK doet onderzoek naar welk besturingsmodel het meest geschikt is voor het behalen van de doelen van de vereniging ten aanzien van het verbeteren van het toezicht. Het model wordt vervolgens geïmplementeerd, om maximaal toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de doelstellingen.”

Het bestuur heeft de eerste stappen in het onderzoek gezet en is in gesprek gegaan met Van Doorne over de adviesvraag.

Belangrijkste redenen voor dit onderzoek is het toenemend aantal ledenvragen en de verandering in inhoud van de vragen. Er worden steeds meer 'maatwerk' vragen gesteld. De basis van de adviesvraag is om nu en in de toekomst, in deze behoefte aan ondersteuning van de leden te kunnen voorzien. VTOI-NVTK wil de dienstverlening naar haar leden zo optimaal aanbieden, passend bij de vraag.

De leden hebben ingestemd met de uitgangspunten en in 2023 zal de voorkeur van het bestuur voorgelegd worden aan de leden.

Meer informatie is te vinden in het ledenportaal.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding