kevin-jarrett-t3d22gqvuqs-unsplash

Staking bij 660 kinderopvanglocaties tegen hoge werkdruk

Publicatie:
30 september 2021 - 8:00 uur

Bij 660 kinderopvanglocaties verspreid over het land, hebben medewerkers in de kinderopvang op dinsdag 14 september het werk een dag neergelegd. Ze kwamen die dag bijeen op het Malieveld in Den Haag omdat ze betere afspraken over werkdrukverlaging willen in de cao Kinderopvang. Ook in Assen en Weert kwamen stakers bijeen. Bij de eerste stakingsdag op 8 juli legden 3000 medewerkers, werkzaam bij 538 locaties, het werk neer.

Eind juni sloten de werkgeversorganisaties BK en BMK met de kleinere vakbond CNV Zorg & Welzijn een nieuwe cao Kinderopvang. Vakbond FNV Zorg & Welzijn tekende deze niet, omdat er volgens de bond te weinig afspraken in staan die de werkdruk op korte termijn kunnen verlagen.

‘Na de eerste landelijke stakingsdag van 8 juli zijn er nog geen verbeteringen doorgevoerd,’ zegt Debbie van Leiden, FNV-bestuurder Kinderopvang. ‘Inmiddels zijn we twee maanden verder en worden steeds meer kinderopvangmedewerkers boos. Zolang er niets verandert, bereiden we verdere acties voor.’ De BK en BMK gingen niet in op de uitnodiging van de FNV om op het Malieveld met de kinderopvangmedewerkers in gesprek te gaan. Zij vinden het beter om aan tafel bij het ministerie van SZW naar oplossingen te zoeken.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding