photo-1549980384-d61217e50c4b

Scholen ook na 6 april dicht

Publicatie:
26 maart 2020 - 12:00 uur

De scholen blijven waarschijnlijk tot na 6 april dicht. Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen wachten op de uitkomst van RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Dit onderzoek is net begonnen en het duurt mogelijk zes weken voor de resultaten bekend zijn.

In het tv-programma Op1 zei Slob dat hij scholen en ouders pas duidelijkheid kan geven als hij weet wanneer het onderzoek klaar is. ‘Als het later is dan 6 april zullen de maatregelen zoals die zijn genomen verlengd worden en de scholen nog langer dicht zijn. Pas als het onderzoek klaar is, wordt er een beslissing genomen of de scholen weer open gaan.’ Als de resultaten inderdaad zes weken op zich laten wachten, zouden de scholen op zijn vroegst in mei weer kunnen beginnen.

Het RIVM-onderzoek zou aanvankelijk in Noord-Brabant worden gehouden, maar nu is besloten dat de gegevens van honderd gezinnen met een coronabesmetting in heel Nederland worden bijgehouden. Nadat er een besmetting is vastgesteld, neemt een verpleegkundige monsters af. Een maand lang worden van het gezin alle klachten bijgehouden. Op dit moment is onbekend hoe besmettelijk kinderen zijn en wat hun rol bij de verspreiding van corona is.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding