diana-akhmetianova-s358rpxeali-unsplash

PostNL: examenpost van drie scholen nog steeds zoek

Publicatie:
17 juni 2021

De bezorging van een deel van de examens van drie middelbare scholen is nog steeds vertraagd of vermist. Het betreft het werk van ongeveer 150 leerlingen, waarvan één vak zoek is. Dat meldt PostNL. Eerder was de examenpost van twaalf scholen nog zoek bij de post, maar van negen scholen is deze inmiddels boven water. Het gaat om ingevulde examenformulieren die op weg waren naar de tweede corrector.

Demissionair onderwijsminister Slob heeft besloten dat hij een ‘eenmalige’ uitzondering maakt voor leerlingen van wie het examen zoek is geraakt. Deze leerlingen hoeven het examen niet opnieuw te maken. Ze hebben de keuze om de score na de eerste correctie mee te laten tellen, of om het examen ongeldig te laten verklaren, zo schrijft Slob in een brief aan de Tweede Kamer. In dat laatste geval kunnen ze het betreffende examen in het tweede tijdvak alsnog maken. Dit telt dan niet als een herkansing. De minister wil zo voorkomen dat leerlingen de dupe worden van een situatie die buiten hun schuld om is ontstaan.

In totaal bezorgt PostNL dit jaar 80.000 zendingen met meer dan een miljoen examens van 200.000 kandidaten in heel Nederland. PostNL vraagt scholen om de instructies voor verzending altijd nauw te volgen. Zo is er een speciale examenenvelop en -zegel, zodat de zending in het juiste proces komt. Verder krijgen scholen het advies om voor de zekerheid altijd een kopie te maken van de examens.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding