marco-fileccia-he7_hmkqn9a-unsplash

Per direct strengere coronamaatregelen op basisscholen

Publicatie:
25 november 2021 - 8:00 uur

Ouders mogen de school niet meer in, onderwijspersoneel en leerlingen moeten thuisblijven bij klachten en er mogen geen externen aanwezig zijn bij vieringen als sinterklaas en kerst. Dat zijn enkele nieuwe regels die vanaf 24 november gelden op basisscholen, om het aantal Covid-besmettingen tegen te gaan. Het demissionair kabinet heeft op basis van nieuw OMT-advies besloten de coronamaatregelen in het basisonderwijs vast aan te scherpen.

Personeelsleden moeten bij klachten zich laten testen en thuisblijven tot ze een negatieve uitslag hebben. Dat geldt ook voor leerlingen met klachten, tenzij die onder het snottebellenbeleid vallen. Dat houdt in dat kinderen met een neusverkoudheid naar school mogen, behalve als zij klachten krijgen zoals benauwdheid, hoesten en koorts. Verder moet het personeel in principe thuiswerken, tenzij zij onderwijs moeten geven of op school moeten zijn in het belang van de leerlingen. Dus bijvoorbeeld team- en studiedagen vinden niet langer fysiek, maar online plaats. Volwassenen moeten op school anderhalve meter afstand houden van elkaar. Voor leerlingen geldt dit niet.

Verder wordt personeel in het basis- en voorgezet onderwijs én aan middelbare scholieren dringend geadviseerd om zich twee keer per week preventief te testen met een zelftest. Die zelftests kunnen door scholen worden aangevraagd bij de overheid. Scholen kunnen daarnaast zelf extra maatregelen nemen, zoals het aangeven van looproutes of het aanhouden van gespreide pauzes.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding