edward-howell-vltjdp8zy1c-unsplash

Online Zelfevaluatie tools beschikbaar

Publicatie:
12 november 2020

Het einde van het jaar nadert en dit is een goed moment voor reflectie: de zelfevaluatie. Er zijn veel instrumenten en methodieken bruikbaar om de zelfevaluatie vorm te geven. De kans is groot dat u de zelfevaluatie met uw Raad van Toezicht dit jaar digitaal vorm geeft.

We wijzen u graag op online mogelijkheden die u kunt gebruiken bij de zelfevaluatie.

De Raad van Vooruitgang helpt de Raad van Toezicht naar een hoger niveau.

De governance code vraagt van iedere raad zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. Door gebruik te maken van het online zelfevaluatieplatform, verhoogt u eenvoudig de kwaliteit en continuïteit van het ontwikkelproces. In 3 eenvoudige stappen heeft uw raad van toezicht een analyse voor het onderwijs, voor die gestructureerd in de vergadering kan worden uitgediept.
Binnen een kwartier hebben de raadsleden de analyse ingevuld. Iedere toezichthouder ontvangt een algemeen rapport over functioneren van de Raad en een persoonlijke rapportage.
Dit rapport blijft beschikbaar in de online omgeving, waardoor u ook in het tweede jaar de ontwikkelpunten kan vergelijken.
Meer informatie vind u op: https://www.raadvanvooruitgang.nl/

Online zelfevaluatie survey

Volgens goed gebruik evalueren raden van toezicht een keer per jaar de effectiviteit van hun toezicht. De ‘Zelfevaluatie Online’ biedt raden die in eigen beheer de zelfevaluatie willen doen een online survey met governance-proof vragen. De antwoorden worden gebenchmarkt tegen meer dan 1.000 resultaten van een groot aantal bedrijven en organisaties.
Zelfevaluatie Online is zeer gebruikersvriendelijk en is voor een onbeperkt aantal deelnemers. De zestig vragen zijn geactualiseerd volgens de corporate governance code. U kunt kiezen uit een survey voor raad van commissarissen, raad van toezicht of one-tier bestuur.
Meer informatie vindt u op: https://www.zelfevaluatieonline.nl/

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding