kat-j-npmr0rblyhq-unsplash

Onderwijs goed bezig met meldcode huiselijk geweld

Publicatie:
03 september 2020

Het onderwijs zet grote stappen als het gaat om het bevorderen van de toepassing van de meldcode huiselijk geweld, staat in de vierde voortgangsrapportage van Geweld hoort nergens thuis. Het onderwijs werkt momenteel aan een veldnorm kindermishandeling en huiselijk geweld en heeft de App Meldcode Kindermishandeling voor het onderwijs ontwikkeld.

Met de veldnorm voor het onderwijs hebben de onderwijsorganisaties een aantal doelen voor ogen. Zo willen zij de meldcode levend houden in het onderwijs en ervoor zorgen dat ieder schoolbestuur de aanpak van kindermishandeling in haar beleid heeft ingebed. Daarnaast heeft de veldnorm als doel de handelingsverlegenheid van onderwijspersoneel te verminderen als het gaat om de uitvoering van de stappen van de meldcode. Zowel bestuur, directie als overig onderwijspersoneel moeten zich verantwoordelijk voelen voor de aanpak van kindermishandeling.

Speciaal voor het onderwijs is de App Meldcode kindermishandeling ontwikkeld door de Beweging tegen Kindermishandeling. De app helpt onderwijsprofessionals bij het signaleren van problemen en maakt het makkelijker en laagdrempeliger om te melden bij Veilig Thuis. Lees hier meer over de App. In de impactmonitor huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen schoolbestuurders en andere geïnteresseerden cijfers over kindermishandeling en huiselijk geweld terugvinden op landelijk en regionaal niveau.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding