lance-anderson-qdaaasrzhdk-unsplash

Omgedraaide school in Oost-Souburg wordt gedemonteerd en herbouwd

Publicatie:
30 juni 2022

Een nieuw schoolgebouw in het Zeeuwse Oost-Souburg, waarvan was ontdekt dat deze verkeerd om was gebouwd, wordt herbouwd. ‘De school wordt zo snel mogelijk goed neergezet, alles wordt gedemonteerd en de fundering wordt aangepast’, laat directeur Ruud Hoogesteger van basisschool Tweemaster-Kameleon aan Omroep Zeeland weten.

De fout werd vorige maand ontdekt, waarna de bouw werd stilgelegd. De fundering en het skelet van het gebouw bleken 180 graden gedraaid ten opzichte van de bouwtekeningen. Personeelsleden van de school merkten op dat bepaalde elementen, waaronder een trap, niet klopten met de tekeningen.

Volgens de gemeente Vlissingen, waar Oost-Souburg onder valt, wordt op dit moment alles herberekend door de aannemer. Ook wordt alles opnieuw getekend. De gemeente moet die plannen en tekeningen daarna weer goedkeuren en vervolgens moet er een nieuwe planning komen. Wie er verantwoordelijk is voor de fout, gaat de gemeente Vlissingen nog onderzoeken.

Het is nog niet bekend hoelang de herbouw gaat duren. De leerlingen van de school hebben momenteel les in een tijdelijk onderkomen, maar volgens schooldirecteur Hoogesteger zijn daar twee problemen: er is geluidsoverlast en het is er ontzettend warm.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding