USN Skip to Content USN Skip to Footer

Wederom problemen met levering schoolboeken

29-08-2024 00:00:00

Hoewel het schooljaar alweer begonnen is, hebben nog niet alle middelbare scholieren de benodigde boeken. Dat concludeert ouderorganisatie Ouders & Onderwijs in een peiling onder 435 ouders. Zo’n 40 procent van de ouders uit het onderzoek zegt dat hun kind nog niet alle schoolboeken heeft ontvangen.

Ouders melden de meeste problemen met leverancier Iddink. De minste problemen zijn er bij scholen die de levering van de boeken in eigen beheer hebben. Geen enkele ouder geeft aan dat hun school het volledige boekenpakket te laat heeft geleverd.

Leerlingen in regio zuid zijn inmiddels twee weken aan de slag. Toch meldt 25 procent van de ouders daar dat hun kind de schoolboeken niet of maar deels heeft ontvangen. In regio midden, deze week begonnen, moet 37 procent starten met een onvolledig boekenpakket. Ook veel ouders en kinderen in regio noord zitten in spanning: 55 procent van de ouders zegt dat hun kind de schoolboeken nog niet heeft ontvangen. 

Een derde van de deelnemers aan de peilingmeldt dat het hele pakket van leverancier Iddink vertraagd is. Bij TLN/Van Dijk worden de meeste problemen gemeld met vertraging van een deel van de schoolboeken (22 procent). Leverancier Osinga de Jong komt het best uit de bus. Tot nu toe heeft 77 procent van de ouders daar geen vertraging opgemerkt.