USN Skip to Content USN Skip to Footer

Visualisatie TLV-aanvragen en aanmelding leerlingen cluster 3 en 4

10-10-2024 00:00:00

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft nieuwe visualisaties en een stroomschema gepubliceerd over het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) en het aanmelden van leerlingen voor sbo, pro en (v)so. Deze hulpmiddelen verduidelijken de wet- en regelgeving voor scholen en samenwerkingsverbanden, zodat onduidelijkheid over het aanvraagproces niet tot onnodige extra administratieve lasten leidt.

De brochure beschrijft de rollen, rechten en verantwoordelijkheden van de betrokkenen bij de aanvraag van toelaatbaarheidsverklaringen (TLV’s) en de aanmelding en begeleiding van leerlingen in het speciaal basisonderwijs, praktijkonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs via doorklikbare visualisaties. Het document is opgesteld op basis van een inhoudsanalyse naar de overheidscommunicatie over TLV’s.

Na een testperiode zal dit document worden vervangen voor een nieuwe versie. Vragen en feedback kun je delen met de helpdesk van het steunpunt passend onderwijs: helpdeskpassendonderwijs@povosi.nl.