USN Skip to Content USN Skip to Footer

Nieuwe CAO Bestuurders Funderend Onderwijs 2024 beschikbaar

16-10-2024 00:00:00

Vanaf nu is de nieuwe CAO Bestuurders Funderend Onderwijs te downloaden op de website van VTOI-NVTK. Deze CAO biedt een actueel kader voor de arbeidsvoorwaarden van bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Het is essentieel dat toezichthouders goed op de hoogte zijn van de bepalingen uit de cao aangezien deze onverkort dienen te worden toegepast.

De nieuwe cao bevat enkele belangrijke wijzigingen ten opzichte van de vorige. Zo is het loongebouw aangepast, en is er een overgangsrecht gecreëerd voor de situatie dat een werkgever lid wordt van VTOI-NVTK en het salaris van de bestuurder meer bedraagt dan de maximale salariëring als bedoeld in artikel 3.2 van de cao. In de bijgevoegde handreiking Remuneratiebeleid zijn de wijzigingen in de WNT OCW-sectoren 2024 verwerkt.

Als toezichthouder is het van belang om deze ontwikkelingen nauwgezet te volgen en hier, indien nodig, binnen de organisatie op aan te sturen. Wij raden u aan om de nieuwe cao zorgvuldig door te nemen en de implicaties ervan te bespreken binnen uw raad van toezicht. De volledige tekst van de CAO Bestuurders Funderend Onderwijs is te vinden op onze website. Mocht u vragen hebben over de interpretatie of toepassing van de afspraken in deze cao, dan kunt u uiteraard contact opnemen met VTOI-NVTK voor verdere ondersteuning.

Download hier de CAO Bestuurders Funderend Onderwijs 2024