USN Skip to Content USN Skip to Footer

Doe mee aan het Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek

23-08-2024 00:00:00

Wij nodigen u namens Board in Balance van harte uit om deel te nemen aan het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek naar toezicht in de private en semi-publieke sector. Met het onderzoek en de vele respondenten die daaraan meedoen dragen we gezamenlijk al zestien jaar bij aan de verdere professionalisering van het commissariaat.

Persoonlijk interview of online vragenlijst

Als u wilt deelnemen met een persoonlijk interview, stuur dan uw contactgegevens naar Dirk-Jaap Klaassen (dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com). Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak voor een persoonlijk interview.

Als u wilt deelnemen via de online vragenlijst, vul dan uw e-mailadres in op de volgende pagina: Commissarissen Benchmarkonderzoek 2024. Binnen 24 uur ontvangt u van ons een link waarmee u het onderzoek kunt starten. Invullen duurt ongeveer 45 minuten.

Tot en met 31 oktober 2024 kunt u deelnemen.

Onderwerpen 2024

Naast een aantal onderwerpen die elk of elke twee jaar aan bod komen (competenties bij de rvc en informatievoorziening) zijn er ook dit jaar weer onderwerpen waar we speciale aandacht aan besteden. Het gaat hier dit jaar onder andere om: de adviesrol, frauderisisicoanalyse, een deel over digitalisering (cloud) en (nood)scenario’s bij bepaalde calamiteiten.

Waarom deelnemen?

Deelnemers aan het onderzoek gaven eerder aan:

  • bij te willen dragen aan good governance;
  • de deelname als een jaarlijks reflectiemoment te gebruiken;
  • dat de enquête aan het denken zet; en
  • er agendapunten uit te halen voor de eigen rvc/rvt.

Kortom, u wordt gestimuleerd na te denken over de eigen rolinvulling, al dan niet via een persoonlijk interview.

Het onderzoeksteam ziet ernaar uit de resultaten (weer) met u te delen via de onderzoeksrapporten en op bijeenkomsten, met boeiende discussie met u en met gastsprekers.

Het onderzoeksteam, bestaat uit Aalt Klaassen, Dirk-Jaap Klaassen en Oscar Toebosch (researcher/consultant van Board in Balance) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam).

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten.

De resultaten van afgelopen jaren kunt u vinden op www.boardinbalance.com/

Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Grant Thornton en co-sponsor iWink