anastasiya-vysotskaya-i_03zhv9y_0-unsplash

Nieuwe voorzitter BMK

Publicatie:
28 januari 2021

Loes Ypma neemt bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang de voorzittersrol over van Monique Vreeburg, die deze rol tijdelijk heeft vervuld sinds februari 2020. Op 27 januari is Loes Ypma tijdens een algemene ledenvergadering van de BMK unaniem gekozen.

Ypma heeft als ex-lid van de Tweede Kamer een uitgebreid politiek netwerk, kennis op het gebied van onderwijs en de jeugdzorg, en een grote affiniteit met onderwerpen als kansengelijkheid voor kinderen. Zij was zes jaar Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid en ook voorzitter van scholenvereniging Verus. Ook was zij zes jaar lang wethouder in Woerden en Almere.

In een verklaring zegt Ypma dat de komende jaren in het teken zullen staan van vereenvoudiging van het kinderopvangstelsel. ‘Zo kunnen we een goede start voor ieder kind realiseren, ongeacht het werk of inkomen van de ouders. Door de toeslagen af te schaffen en te kiezen voor een toegangsrecht voor álle kinderen van 0-13 jaar met publieke financiering, bestrijden we de groeiende ongelijkheid, kunnen we een hoop gedoe en ellende voorkomen en brengen we een beetje ontspanning in het drukke leven van jonge gezinnen.’

bmk-voorzitter-loes-ypma
Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding