photo-1517770413964-df8ca61194a6

Nieuw lid redactiecommissie Toezien: Hartger Wassink

Publicatie:
28 mei 2020

Na ruim vier jaar neemt Helmie van Ravenstein afscheid van de Redactiecommissie. De VTOI-NVTK wil har via deze weg nogmaals bedanken voor haar inzet en prettige samenwerking.

We zijn blij om een nieuw lid aan u voor te stellen: Hartger Wassink.
Hartger is geen onbekende in de wereld van het Toezicht en hij zal zeker een goede inbreng hebben in de redactiecommissie.

Hieronder stelt hij zich kort aan u voor.

Mijn naam is Hartger Wassink.

In mijn bijdrage aan de redactiecommissie voor Toezien komen twee ‘liefdes’ samen: schrijven/redactiewerk en goed bestuur en toezicht. Ik ben jarenlang lid geweest van de redactie van De Nieuwe Meso, een vakblad voor bestuurders en leidinggevenden in het onderwijs. Ik schrijf regelmatig columns en artikelen voor diverse vakbladen en weblogs. Sinds 2003 werk ik als adviseur, sinds 2010 met een specialisatie in bestuur en toezicht. Het meeste advieswerk doe ik in het onderwijs, maar ik ben ook actief in de woningsector, de zorg en het bedrijfsleven.

Ik ben zelf toezichthouder geweest in het PO, en ben nog tot eind juni 2020 voorzitter van de board of directors van Govern for Impact. Dat is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor verantwoord, systematisch en effectief bestuur en toezicht. Na zes jaar dat internationale bestuurswerk te hebben gedaan, komt er nu ruimte voor een nieuwe rol zoals deze.
Actuele thema’s waar ik in geïnteresseerd ben zijn sectoroverstijgende netwerkorganisatie en maatschappelijke verantwoording. Dit zijn bij uitstek thema’s waar goed toezicht een cruciale rol speelt, en ik zie ernaar uit hiermee in de redactie aan de slag te gaan. Maar eerst zal ik eens goed bijlezen en bijpraten met huidige redactieleden.
Ik woon in Nijmegen met mijn vrouw en drie kinderen, die langzamerhand aan het uitvliegen zijn.

hartger-wassink
Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding