rik-van-der-kroon-er0hu38xplq-unsplash

Minister grijpt in bij islamitische school Rotterdam

Publicatie:
17 september 2020

Minister Slob stelt een nieuwe interim-directeur bij het Avicenna College in Rotterdam aan. Op de islamitische middelbare school is het onrustig sinds het vertrek van rector en bestuurder Wim Littooij, eind vorige maand. Deze moest vertrekken van de raad van toezicht, nadat Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten had geconstateerd dat hij zich ‘onzuiver en grensoverschrijdend’ had gedragen.

Uit onvrede over het vertrek van Littooij heeft de helft van het personeel zich ziek gemeld. Zelf heeft minister Slob nu ook een extern onderzoek laten doen. Daarin wordt geconcludeerd dat Littooij moet vertrekken, omdat diens aanpak ‘onvoldoende de-escalerend werkt’. Een nieuwe interim-directeur moet zo snel mogelijk orde op zaken stellen.

Ook de leden van de raad van toezicht moeten per 1 oktober terugtreden ‘om ruimte te maken voor verbetering’, zo schrijft de extern deskundige in zijn eindoordeel. Minister Slob en het huidige waarnemend bestuur nemen de aanbevelingen over. Veel leerlingen krijgen door het conflict over het vertrek van Littooij nu geen les en ‘dat is voor mij onacceptabel’, schrijft Slob aan de Tweede Kamer. Volgens hem vervult het Avicenna College een belangrijke rol in het Rotterdamse onderwijsveld.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding