cytonn-photography-n95vmlxqm2i-unsplash

Minister: geen landelijke sturing inschaling mbo-docenten

Publicatie:
24 november 2022

Minister Robbert Dijkgraaf blijft erbij dat hij geen landelijke doelstellingen wil vastleggen over een hogere inschaling van docenten in het mbo. Dat heeft hij afgesproken met de MBO-raad. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de minister hoe hij de carrièreperspectieven voor mbo-docenten wel wil beteren.

In de toekomst dient elke mbo-instelling een kwaliteitsplan te maken, dat goedgekeurd moet worden door de ondernemingsraad. Daarin moet onder meer duidelijk gemaakt worden wanneer docenten aanspraak kunnen maken op een hogere salarisschaal en hoe de verdeling van salarisschalen onder het onderwijspersoneel de komende jaren eruit zal zien.

Specifiek voor die carrièreperspectieven is jaarlijks 142,2 miljoen euro beschikbaar: 52,2 miljoen uit de bestaande functiemixregeling en 90 miljoen extra. Dat geld wordt verdeeld over alle mbo-instellingen. Daarmee zet Dijkgraaf per 2024 een streep door de Randstedelijke functiemixregeling. Dijkgraaf moedigt in zijn Kamerbrief vakbonden en werkgevers aan om vooral zelf landelijke afspraken te maken.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding