imelda-gcnpjvqrl18-unsplash

400 miljoen extra voor stijgende vaste lasten scholen en cultuur

Publicatie:
24 november 2022

Vanaf komend voorjaar wordt er structureel ongeveer 400 miljoen euro extra uitgetrokken voor scholen en door de overheid bekostigde culturele instellingen. Met dit geld kunnen de hogere kosten door inflatie en vooral de stijgende energierekeningen worden opgevangen. Dat maakt het kabinet bekend in de najaarsnota die naar de Kamer is verstuurd. Volgens het kabinet gaat het om ‘een uitzonderlijke maatregel’, die is genomen omdat de inflatie in 2022 aanzienlijk hoger uitkomt dan aanvankelijk verwacht.

Het ministerie van Onderwijs onderzoekt momenteel hoe het extra geld het best uitgekeerd kan worden. Daarbij wordt ook gekeken of er een nieuwe regeling nodig is voor instellingen die meer dan gemiddeld te maken hebben met stijgende energielasten. Hier zal op korte termijn meer informatie over volgen.

Het is mogelijk dat het extra geld voor sommige scholen of instellingen niet genoeg is. Het ministerie kijkt nu om hoeveel scholen of instellingen dit gaat. Als de gestegen kosten ervoor zorgen dat een school of culturele instelling in acute financiële problemen komt, kan deze zich bij het ministerie melden. In overleg met het ministerie wordt dan per situatie gekeken wat de beste oplossing is.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding