vitolda-klein-1tffihezz3q-unsplash

Meer flexibiliteit onderwijs voor kinderen met veel ondersteuning

Publicatie:
25 november 2021 - 8:00 uur

Om te kijken of kinderen die veel onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben vaker onderwijs kunnen volgen, krijgen enkele duizenden kinderen op maximaal tachtig scholen meer ruimte in de onderwijsregels. Het gaat dan over de inhoud van onderwijs, onderwijstijd, de locatie en ook wordt 2,5 procent van het budget van samenwerkingsverbanden geflexibiliseerd.

De flexibilisering is bedoeld voor kinderen die thuis zitten en niet meer naar school hoeven omdat ze daar fysiek of mentaal niet toe in staat zijn en leerlingen die dreigen uit te vallen. Het gaat om kinderen en jongeren tot 21 jaar. Vanaf januari 2023 kunnen gedurende vijf jaar enkele duizenden kinderen gebruik van maken van de flexibilisering.

Dat heeft demissionair minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs besloten. ‘Ieder kind verdient goed onderwijs. Juist ook kinderen die meer ondersteuning nodig hebben dan anderen. We gaan kijken wat er gebeurt als bepaalde regels geen barrière meer vormen. Afhankelijk van de uitkomsten bekijken we of we meer kinderen kunnen helpen met een vergelijkbare aanpak. Zodat iedere kind zich maximaal kan ontwikkelen’, aldus Slob.

Hij wil starten met maximaal 80 initiatieven waar kinderen onderwijs en zorg krijgen. Er mag worden afgeweken van belemmerende wet- en regelgeving. Gedurende het traject van vijf jaar wordt bijgehouden wat de effecten zijn op uitval of verzuim.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding