lunchcollege-4

Deze lunchcolleges had u niet willen missen in 2021

Publicatie:
23 december 2021 - 10:00 uur

Deze lunchcolleges had u niet willen missen in 2021. Tip: kijk de colleges terug!


In 2021 zond de VTOI-NVTK bijna maandelijks een lunchcollege uit over actuele thema's voor het onderwijs en de kinderopvang. Van onderwijskwaliteit tot digitalisering, diverse thema's passeerden de revue. Heeft u één of meerdere lunchcolleges gemist? Wij hebben alle lunchcolleges van 2021 voor u op een rijtje gezet.

1. Lunchcollege met Jaap Versfelt
"Toezichthouder, ga eens vaker in de klas kijken," riep Jaap Versfelt in februari 2021 op. In zijn college ging hij in op het belang van een verbetercultuur in het onderwijs (ook in tijden van corona) en de rol van toezichthouders daarin.

Kijk het lunchcollege met Jaap Versfelt hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

2. Lunchcollege met Paul Baan
"Lerarentekort? Werkdruk is niet de hoofdoorzaak," vertelde Paul Baan in maart 2021. In zijn college ging hij in op het belang van onderzoek naar werkgeluk om een lerarentekort te voorkomen.

Kijk het lunchcollege met Paul Baan hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

3. Lunchcollege met Joost Kramer
"Voorbereiding op de WBTR is nodig, maar doe het niet gehaast," waarschuwde Joost Kramer in april 2021. Tijdens zijn college ging hij in op de Wet Bestuur & Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en welke gevolgen dat heeft voor Raden van Toezicht in het onderwijs- en de kinderopvang.

Kijk het lunchcollege met Joost Kramer hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

4. Lunchcollege met Steven de Waal
"Toezichthouders, weet wat er speelt op de werkvloer en speel daarop in," waarschuwde Steven de Waal in mei 2021. Tijdens zijn college deelde hij lessen en inzichten uit de bestuurlijk turbulente wereld van voetbal, die ook toepasbaar zijn voor toezichthouders in het onderwijs- en de kinderopvang.

Kijk het lunchcollege met Steven de Waal hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

Lunchcollege met Tinke Onink over de succesfactoren van samenwerking tussen primair onderwijs en kinderopvang. College gemist? Kijk de aflevering hier terug!

schermafbeelding-2021-12-23-om-13.35.11

5. Lunchcollege met Tineke Onink
"Samenwerking tussen PO en kinderopvang? Zoek de verschillen!" vertelde Tineke Onink in juni 2021. Tijdens haar college ging zij in op over de succesfactoren van samenwerkingsverbanden tussen primair onderwijs en kinderopvang.

Kijk het lunchcollege met Tineke Onink hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

6. Lunchcollege met Jos van Elderen
"De fases van een samenwerking zijn vergelijkbaar met de fases in aanloop naar het huwelijk" vertelde Jos van Elderen in september 2021. Tijdens zijn college ging hij in op samenwerkingsvormen in het onderwijs, de rollen die daarbij komen kijken en in welke fase u - als toezichthouder - extra alert dient te zijn.

Kijk het lunchcollege met Jos van Elderen hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

Lunchcollege met Jos van Elderen over samenwerkingsvormen in het onderwijs en welke rollen daarbij komen kijken. College terugkijken? Klik hier.

Lunchcollege met Jos van Elderen

7. Lunchcollege met Willem van Leeuwen
"Bij driehoek bestuur/toezicht/eigenaar heeft de Raad van Toezicht de sleutel in handen" vertelde Willem van Leeuwen in oktober 2021. Tijdens zijn college vertelde hij over toezien op (samenwerkingsverbanden in) passend onderwijs.

Kijk het lunchcollege met Willem van Leeuwen hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

8. Lunchcollege met Marvin Reuvers
"Taalvaardigheid is belangrijker dan digivaardigheid, maar het kan elkaar wel ondersteunen!" vertelde Marvin Reuvers in november 2021. Tijdens zijn college vertelde hij over het belang van digitalisering en digitale vaardigheden in het onderwijs en de kinderopvang.

Kijk het lunchcollege met Marvin Reuvers hier terug. Of lees de terugblik en veelgestelde vragen.

9. BONUSTIP
Heeft u onze 8 kijk- en luistertips voor de toezichthouder in de kerstvakantie al gelezen? Na weken vol online vergaderingen en overleggen is het tijd om rust te pakken, op te laden en eens te gaan zitten voor een goed boek, een leerzame podcast of een inzichtelijke documentaire. Wij hebben een aantal kijk- en luistertips over het onderwijs en de kinderopvang voor u op een rijtje gezet. Bekijk ze hier!

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding