terugblik-lunchcollege-foto-16-juni-1

Lunchcollege over monitoren van kwaliteit van toezicht gemist? Kijk het online terug!

Publicatie:
30 juni 2022

Op donderdag 16 juni gaf Sietske Waslander, voorzitter van de Evaluatie en Monitoring Commissie (EMC) een online lunchcollege over het monitoren van kwaliteit van toezicht. ‘We zoeken naar meer dan een afvinklijstje’.

Sietske Waslander nam ons mee in de zoektocht van de EMC naar kwaliteit van toezicht en hoe we daar daadwerkelijk zicht op krijgen. Want wat weten we eigenlijk van de kwaliteit van toezicht, anders dan via onze eigen waarneming? Hoe weet u als toezichthouder of u het goed doet? Hoe uw functioneren zich verhoudt tot andere RvT’s in de eigen sector of in vergelijking met andere sectoren? 

Heeft u het online lunchcollege gemist? Kijk het hier terug.

Dit zijn de antwoorden van Sietske Waslander op vragen die niet tijdens de uitzending beantwoord konden worden:  

Hoe kunnen we de kwaliteit voor heel Nederland beoordelen? 

Door een zo groot mogelijke, representatieve groep te bevragen. Hoe meer RvT's straks meedoen aan de monitor, hoe beter er een beeld voor heel Nederland ontstaat.

Zou je al een eerste meer betrouwbare indruk van de kwaliteit (dan het vinken en eigen oordeel van de RvT) kunnen krijgen door onderzoek te doen onder de extern begeleiders? 

Daar is de commissie op dit moment ook mee bezig is. Goede gedachte. 

Is het ook een idee om kennis rondom zelfevaluatie op te halen bij leden? We hebben allemaal een werkwijze. 

Op beperkte schaal is de commissie daar ook nu al mee bezig, maar het is zeker een idee om dat breder uit te vragen. We weten dat er een grote verscheidenheid in werkwijzen is en het kan ons helpen om zicht te krijgen op wat beter en minder goed werkt. 

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding