omar-lopez-8lkxr6ydgao-unsplash

Kinderopvang Struin nu onderdeel van Humankind

Publicatie:
07 september 2023

Kinderen laten groeien en verbinden met de natuur. In dat groene doel vinden Struin en Humankind kinderopvang en -ontwikkeling elkaar. Om verdere ontwikkeling en groei mogelijk te maken, is Struin sinds 1 september 2023 onderdeel van Humankind. Samen willen ze nieuwe Struin-locaties openen, gebaseerd op natuurpedagogiek, zodat steeds meer kinderen natuurbelevenissen kunnen meemaken.

Struin werkt nu vanuit tien locaties in en rondom Nijmegen, voor ruim 800 kinderen. Als kleinere en vooruitstrevende kinderopvangorganisatie merkt Struin dat het lastig is om structureel de bedrijfsvoering rond te krijgen. Het voortbestaan van Struin moet door de overname worden geborgd. ‘Humankind kan ons vanuit hun gedegen bedrijfsvoering en stevige financiële positie versterken. Daarnaast biedt zij ons de kans om te groeien en meer kinderen te laten struinen’, aldus Matthijs de Gruijter, oprichter van Struin.

Robin Alma, bestuurder van Humankind, vertelt dat het unieke concept van Struin voor Humankind een waardevolle toevoeging is, naast het reguliere aanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. ‘Ouders en kinderen kiezen vaak voor een combinatie. In de toekomst willen we die combinatie op steeds meer plekken samen aanbieden.’

Humankind is de grootste maatschappelijke kinderopvangorganisatie van Nederland, met zo’n 500 locaties en 30.000 kinderen. Zij werkt zelf al jarenlang intensief samen met IVN Natuureducatie.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding