mimi-thian-byglq32wjx8-unsplash

Kabinet trekt opnieuw extra geld uit voor onderwijs op afstand

Publicatie:
26 november 2020

Het kabinet trekt nog eens 3 miljoen euro uit om leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van een tablet of laptop te voorzien zodat zij thuis onderwijs op afstand kunnen volgen. Dat helpt om onderwijsachterstanden verder tegen te gaan. Nu de coronacrisis voortduurt en steeds meer scholen fysiek en digitaal onderwijs combineren, hebben leerlingen steeds vaker een device nodig. Niet alle kinderen hebben hierover thuis de beschikking.

Naar verwachting kunnen met het extra geld zo’n 7500 leerlingen worden ondersteund. Met de in totaal 6,3 miljoen euro die de minister eerder beschikbaar stelde, werden ook al duizenden leerlingen geholpen. De tablets en laptops worden wederom verstrekt via SIVON, de ict-coöperatie van schoolbesturen.

Om achterstanden tegen te gaan, worden daarnaast studenten van de lerarenopleiding ingezet om leerlingen te helpen bij hun schoolwerk. Via lesopafstand.nl ondersteunt het ministerie van Onderwijs scholen bij het verder vormgeven van online onderwijs. Het kabinet heeft eerder 280 miljoen euro uitgetrokken, ook dat geld wordt ingezet om leerlingen en studenten te helpen die achterstanden of studievertraging hebben opgelopen.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding