keyvisual-event

Jaarcongres 2019

Publicatie:
23 mei 2019

Het jaarcongres van de VTOI-NVTK is achter de rug. Na maanden voorbereiding van deze inspirerende dag konden we dan eindelijk op 16 mei om kwart over 9 aftrappen met de ALV. Na de ALV een korte introductie door Anouschka Laheij, onze dagvoorzitter. Zij stond aan het roer van het plenaire gedeelte en introduceerde Willem van Leeuwen. Hij gaf een korte toelichting op het thema en een uiteenzetting van de workshops die op de dag zelf te volgen waren. Vervolgens kwam Prof. Theo Camps aan het woord.

Onze directeur over onze keynote spreker Theo Camps:

Stapeling van beloftes maakt onderwijs en kinderopvang kwetsbaar

'Op het congres van de VTOI- NVTK heeft professor Theo Camps van Tias School for Business and Society van de Universiteit van Tilburg een analyse gemaakt van de diverse belangen die van invloed zijn op de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang. Hij wees daarbij vooral op wat hij noemde de stapeling van beloftes. De overheid belooft betaalbaar, toegankelijk en deugdelijk onderwijs en kinderopvang. De instelling voegt hier een aantal extra beloftes aan toe die te maken hebben met de ideologische basis en met pedagogische en didactische opvattingen. Dit levert een onmogelijke stapeling van beloftes op, aldus Theo Camps. Het nakomen van alle beloftes gebeurt op school en in de kinderopvang, door leerkrachten; professionals die hun eigen opvattingen hebben over wat de overheid belooft, wat de organisaties en instellingen beloven en wat het team van de leerkrachten er zelf van vindt. De kans dat er afstand bestaat of ontstaat tussen al deze opvattingen is groot.' - Geert van der Tang

(tekst gaat door onder de foto's)

023
032
049
051
054
060
076
098
112
134
154
183

Hierna werd het plenaire gedeelte afgesloten met drie stellingen en een kort debat met onze leden en stakeholders.

Na het nuttigen van een geweldig verzorgde lunch was het tijd voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan. Deelnemers konden of twee workshops volgen of de masterclass door Willem van Leeuwen. Het bleek een middag vol met inspiratie en motivatie.

Tot slot zong Maud, onze zangeres, een prachtig lied over toezicht. Ze werd bijgestaan door al onze leden. Al met al was het een volle, leerzame en motiverende middag. We hopen iedereen dan ook volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

De beschikbare presentaties zijn hieronder te downloaden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding