clint-patterson-dyeufb8kqjk-unsplash

Hogeschool betaalt hacker niet, privégegevens op straat

Publicatie:
16 september 2021 - 8:00 uur

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is slachtoffer geworden van een criminele hacker. Deze vroeg losgeld om persoonlijke gegevens van studenten en medewerkers niet te lekken, maar de hogeschool weigerde te betalen. De hacker heeft de gestolen gegevens nu op internet gezet.

De gestolen gegevens zijn ingezien en geverifieerd, meldt RTL Nieuws. De hacker, die onder de naam ‘Masterballz’ opereert, was in gesprek met de HAN en vroeg zo’n 10.000 euro in losgeld om de gegevens niet verder te verspreiden. Nadat de HAN weigerde te betalen, besloot de hacker de buitgemaakte gegevens via een server van de HAN te publiceren.

Het gaat om honderdduizenden volledige namen, e-mailadressen, geboortedatums, telefoonnummers en woonadressen, en in enkele duizenden gevallen ook nog om onversleutelde wachtwoorden. De gestolen gegevens worden verspreid via een populaire downloaddienst. Het is nog niet duidelijk of de gegevens ook te koop worden aangeboden, of vooralsnog alleen onderling tussen criminelen worden gedeeld.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding