katherine-hanlon-xag8oazd7ss-unsplash

Geschillencommissie: kinderopvang moet zich aan corona-afspraken houden

Publicatie:
17 juni 2021

De geschillencommissie kinderopvang heeft geoordeeld dat een kinderopvangorganisatie een ouder het zogenaamde ‘bovenwettelijke deel van de uurprijs’ moet terugbetalen voor de periode dat de kinderopvang gesloten was vanwege corona. Het gaat om het deel van de uurprijs dat boven het maximale uurtarief ligt dat wordt vergoed via de kinderopvangtoeslag.

Toen de kinderopvanglocaties in maart en december 2020 werden gesloten als maatregel tegen corona, vroeg de overheid ouders om de rekening van de kinderopvang door te betalen. Daardoor waren kinderopvangorganisaties in staat noodopvang te bieden aan kinderen van ouders met een cruciaal beroep en aan kinderen in een kwetsbare positie. De overheid beloofde op 20 maart 2020 ouders te compenseren voor de kosten van kinderopvang waarvan zij geen gebruik van konden maken

Met de branchepartijen kinderopvang is vervolgens afgesproken dat kinderopvangondernemers het deel van de uurprijs boven het maximale uurtarief voor de kinderopvangtoeslag zelf aan ouders zouden terugbetalen. Een ouder die dit bovenwettelijke deel niet terugkreeg van de kinderopvangorganisatie en wel alle rekeningen had betaald, diende een klacht in bij de geschillencommissie kinderopvang. Deze ouder is nu in het gelijk gesteld.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding