mufid-majnun-lvcjywuhqlg-unsplash-4

Geld voor middelbare scholen die statushouders opleiden tot docent

Publicatie:
07 september 2023

Sinds medio augustus kunnen middelbare scholen in Nederland 10.000 euro subsidie krijgen voor het opleiden en begeleiden van een statushouder die als docent aan de slag gaat. Doel van deze regeling is het verkleinen van de stap naar het onderwijs voor statushouders die potentie hebben om in Nederland voor de klas te staan. Dit draagt bij aan het tegengaan van het lerarentekort en biedt deze nieuwkomers perspectief op de arbeidsmarkt.

Sinds enkele jaren zijn er in Nederland verschillende ondersteuningsprogramma’s om statushouders aan het werk te laten gaan als docent in het voortgezet onderwijs en hen hiermee toekomstperspectief te bieden. Om deze statushouders te helpen is er nu een subsidieregeling beschikbaar waar scholen gebruik van kunnen maken.

De subsidieregeling staat open voor statushouders waarvan hun buitenlandse lesbevoegdheid of buitenlandse getuigschrift Engelse taal, Franse taal, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica of techniek minimaal gelijk gewaardeerd is aan een Nederlands hoger-onderwijsdiploma. Er is in totaal een miljoen euro beschikbaar in deze subsidieregeling. Lees hier meer over de subsidie.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding