giorgio-trovato-_xty6ld8jgm-unsplash

ECHO Awards uitgereikt voor rolmodellen en inclusief onderwijs

Publicatie:
10 december 2020

Vier studenten met een niet-westerse achtergrond hebben 8 december de ECHO Awards 2020 uitgereikt gekregen van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De studenten onderscheiden zich vanwege hun bovenmatige studieprestaties, hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting binnen de samenleving.

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse aan UCLA in Los Angeles. De ECHO Award is een initiatief van Echo, het expertisecentrum voor diversiteitsbeleid. Studenten die de afgelopen 20 jaren zijn voorgedragen voor de ECHO Award vormen met elkaar het ECHO Ambassadeursnetwerk van meer dan 500 hoogopgeleiden. Zij worden regelmatig uitgenodigd voor activiteiten en programma’s gericht op het versterken van diversiteit en inclusie.

Minister Van Engelshoven: ‘De finalisten, maar ook de eerdere winnaars en ECHO-ambassadeurs, zijn een voorbeeld voor veel andere studenten. Het is van belang dat we al deze rolmodellen met de ECHO Awards in de schijnwerpers blijven zetten. Als vorm van positieve actie.’ Tijdens de ceremonie, die dit jaar via een livecast werd gestreamd vanuit Pakhuis de Zwijger maakte Van Engelshoven de vier winnaars bekend:

  • Winnaar ECHO Award hbo: Riiziane Golamun, student Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan De Haagse Hogeschool
  • Winnaar ECHO Award wo: Priscilla Maria, student Geneeskunde aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum.
  • Winnaar Bèta Techniek Award: Marwa Ahmed, student Biomedische Wetenschappen Moleculaire Neurosciences aan de Universiteit van Amsterdam
  • Winnaar Loyens & Loeff Law & Tax Award: Süleyman Tosun, student Law & Politics of International Security aan de Vrije Universiteit.
Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding