2-tafel-van-5-header-pexels-magda-ehlers-1329292

De ‘tafel van vijf’ op 24 mei

Publicatie:
05 mei 2022 - 8:00 uur

Wie zijn de deskundige gesprekspartners bij het mini-symposium Goed Werkgeverschap? Aan de hoofdtafel van het mini-symposium Goed Werkgeverschap schuiven vijf deskundigen aan om in gesprek met elkaar en met u het thema nader te verkennen. Wij stellen de ‘tafel van vijf’ aan u voor.

Lisa Peters, middagvoorzitter

Onder de naam ‘Dagverlichter’ is Lisa een veelgevraagd dagvoorzitter, gespreksleider en interviewer. Zij studeerde cum laude af in de psychologie en promoveerde in politieke wetenschappen. Zij beschikt over alles wat een dagvoorzitter nodig heeft: inzicht in de psychologie van de mens, analyseren van problemen en complexe onderwerpen, luisteren, kritisch beoordelen, vragen stellen, presenteren, enthousiasmeren. U kent haar mogelijk van de maandelijkse lunchcolleges van VTOI-NVTK. En anders ontmoet u haar op de 24e.

lisa-peters

Monika Milz, auteur van ‘De brede en de smalle werkgeversrol van de raad van toezicht’

Monika is een ervaren toezichthouder en executive coach. Haar professionele achtergrond is een combinatie van corporate banking en human resources, mede gebaseerd op afgeronde studies in beide domeinen. Monika heeft langjarige ervaring in de financiële wereld in directie- en toezichtfuncties. Reeds sinds 1990 vervult zij toezichtfuncties. Haar ervaring met governance, HR en communicatie is zeer behulpzaam bij advisering en coaching van bestuurders en toezichthouders. Zij schreef het boek over de brede en de smalle werkgeversrol in opdracht van VTOI-NVTK en het mini-symposium van 24 mei bewijst de actualiteit van dit werk.

monika-milz

Martin Janssen, bestuurslid VTOI-NVTK, profiel kinderopvang (KO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO), lid RvT Kober en Da Vinci College

Martin bekleedt diverse toezichthoudende functies in zowel de publieke als private sector. Tegenwoordig werkt hij vanuit zijn eigen onderneming voor opdrachtgevers aan vragen over strategie, organisatievormen, bedrijfsprocessen en het besturen van de organisaties. Hij ziet goede opvang, zorg, begeleiding en onderwijs als een belangrijke sleutel tot een goed bestaan.
Als bestuurslid deelt hij graag zijn ervaring om de dienstverlening verder te brengen, naar de behoeften van leden en potentiële leden. Daarbij is het belangrijk om goed in het oog te houden wat in het kader van (maatschappelijke) verantwoording, normen en professionaliteit van toezichthouders wordt gevraagd. ‘Maar het zijn uiteindelijk de mensen zelf die de organisatie maken’, aldus Martin. ‘Dat mag nooit worden vergeten. We moeten hen stimuleren te blijven leren, kennis te delen en anderen enthousiast mee te nemen in hun continue ontwikkeling.’

martin-janssen

Peter Vereijken, lid RvT Kits Primair

Peter (1954) is al bijna 12 jaar pensionado en o.a. lid van de RvT van Kits Primair (opvang en onderwijs in Midden Drenthe). Hij begon in 1977 bij een voorloper van MEE, daarna volgden functies in de kinderopvang, bij Randstad Gezondheidszorg, Deloitte & Touche ICS en tot slot actief als zelfstandig adviseur in het sociale domein..

peter-vereijken_400x400

Annemieke van Beek, voorzitter RvT NUOVO

Annemieke begon haar loopbaan na haar studies sociologie en bedrijfskunde bij het Ministerie van Financiën. Na senior adviesfuncties bij Bestuursacademie Randstad en KPMG kwam zij in 1998 als managing partner bij VanDoorneHuiskes. Na het behalen van haar master in Public Management bevindt haar speelveld zich zowel in het publieke domein, als in het bedrijfsleven. Zij heeft veel affiniteit met HR-vraagstukken en instrumentontwikkeling, is expert op het terrein van loopbaanmanagement en diversiteit in het bijzonder. Zij heeft expertise op het terrein van bestuur en toezicht en is de laatste dertien jaar voorzitter van de raad van toezicht bij verschillende onderwijsgroepen. Vanuit deze expertise draagt zij bij aan een goed gesprek aan de hoofdtafel.

annemieke-van-beek

Wil je je aanmelden of meer informatie? Meer informatie. Aanmelden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding