pexels-photo-2078147

De Staat van het Onderwijs 2020

Publicatie:
23 april 2020

De Inspectie van het Onderwijs heeft 'de Staat van het Onderwijs 2020' gepubliceerd. In het rapport worden de trends en ontwikkelingen in het onderwijsstelsel en binnen de onderwijssectoren besproken.

Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang en waarnemend Inspecteur-generaal van het Onderwijs Esther Deursen plaatsen het rapport in hun voorwoord in het licht van de coronacrisis:

Terwijl wij bezig waren de Staat van het Onderwijs 2020 af te ronden, kreeg ook Nederland onverwachts te maken met de coronacrisis. Een wereldwijde epidemie met verregaande gevolgen voor het land en voor het onderwijs. Op het moment dat wij dit schrijven volgen de meeste leerlingen en studenten onderwijs op afstand in plaats van op school, en zijn de eindtoets in het primair onderwijs en het centraal eindexamen in het voortgezet onderwijs komen te vervallen. Leraren Leraren, schoolleiders en bestuurders doen er alles aan om hun leerlingen en studenten toch nog zo goed mogelijk onderwijs te bieden. Kortom, het onderwijs heeft zijn handen overvol aan het uitvoeren van de kerntaken in haast onmogelijke omstandigheden. Daarom is dit niet het moment om het gesprek te voeren over wat de inhoud van deze publicatie betekent voor het onderwijs. Om die reden presenteren we de informatie feitelijk, zonder de gebruikelijke duiding in het voorwoord.

Downloads / documenten

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding