oprug_web

Congres VTOI-NVTK 2019 - "In het belang van.. "

Publicatie:
21 februari 2019

In het belang van …

Op donderdag 16 mei 2019 vindt het jaarlijkse VTOI-NVTK congres plaats. Ook dit jaar belooft het wederom een inspirerende dag te worden vol van nieuwe inzichten, ontmoeting en verbinding! In 2018 stond deze dag in het teken van “Koersvast toezicht houden in een netwerksamenleving”. In 2019 is ons thema "In het belang van..". Inschrijven voor het congres kan vanaf 28 februari. Houdt uw mailbox in de gaten voor de officiële uitnodiging.

Als toezichthouder heb je een belangrijke taak in het op koers houden van de school of kinderopvang organisatie. Heeft de organisatie de doelen vastgesteld in dialoog met de mensen en organisaties die een belang hebben bij de maatschappelijke taak, de stakeholders? Hoe weet je dat als toezichthouder? Waar haal je je informatie vandaan? Heb je daar zelf en rol in te vervullen?
En wie zijn dan die stakeholders? Als toezichthouder in het onderwijs en de kinderopvang heb je te maken met verschillende invloeden. Van binnenuit, de ouders en de kinderen, de medewerkers, maar ook van buiten, zoals de gemeente, de onderwijsinspectie, jeugdzorg of de maatschappelijke context waarin je organisatie zich bevindt. Deze context is in de afgelopen twintig jaar veel gecompliceerder en complexer geworden.

Het organiseren van een dialoog over de doelen en het functioneren van de organisatie vraagt om goed beleid. Stakeholdermanagement is daarom belangrijk voor goed toezicht. Leuk, maar wat is dat nu precies en waartoe dient het? En hoe kan jij als toezichthouder stakeholderbeleid op een effectieve manier voeren?
Op het jaarcongres geven en delen we kennis en inzichten over dit onderwerp, en geven we handvatten uit en voor de praktijk, zodat je er concreet mee aan de slag kunt. Daarbij kijken we niet alleen naar wat een toezichthouder zelf moet doen. Jij bent net zo goed een stakeholder.

Een inspirerende dag, waarin verschillende stakeholders uit onderwijs en kinderopvang elkaar versterken en van elkaar leren. Dat doen we omdat wij het goede voorbeeld willen zijn. En dat bereiken we alleen door er samen mee aan de slag te gaan.

Omdat we het samen doen…..

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding