charles-deluvio-zgn2cg9qbvu-unsplash

Campagne ‘Geef wijzigingen kinderopvangtoeslag tijdig door’

Publicatie:
17 september 2020

De overheid is op 14 september een campagne gestart om ouders erop te attenderen dat zij wijzigingen in hun situatie tijdig doorgeven aan de dienst toeslagen van de Belastingdienst in verband met de kinderopvangtoeslag. De campagne is te zien op radio, tv, online en in andere media. Ook worden ouders geïnformeerd via kinderopvangorganisaties.

Wanneer ouders veranderingen niet doorgeven aan Belastingdienst/Toeslagen, ontvangen zij maandelijks te veel of te weinig kinderopvangtoeslag. Omdat na afloop van het jaar wordt berekend op hoeveel toeslag de ouder daadwerkelijk recht had, kan dit bedrag oplopen. In 2018 ontvingen 255.144 ouders te weinig toeslag en kregen later nog extra kinderopvangtoeslag betaald. Echter, 128.570 ouders ontvingen juist te veel en moesten een deel terugbetalen. Rond 220.000 ouders ontvingen het juiste bedrag.

‘Wij willen dat alle ouders maandelijks de toeslag krijgen waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig. Daarom willen we ouders met deze campagne motiveren hun gegevens regelmatig te checken en zo nodig te wijzigen’, zegt programmadirecteur Vernieuwing Dienstverlening Toeslagen Inge Groeneveld. ‘Omdat ouders met jonge kinderen in de drukste fase van hun leven zitten en daardoor al snel kunnen vergeten wijzigingen door te geven, gaan we hen hier op logische momenten in het jaar aan herinneren. Zoals nu, wanneer de scholen net zijn begonnen. Ook leggen we in de campagne uit hoe het toeslagenproces werkt, welke wijzigingen je moet doorgeven en waar je dit kunt doen.’

Ouders kunnen hun gegevens checken en zo nodig wijzigen via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of via de app Kinderopvangtoeslag. Deze app is begin juli geïntroduceerd en maakt het voor ouders makkelijk om hun gegevens snel te checken en veelvoorkomende wijzigingen zo nodig meteen door te voeren. Daarnaast kunnen ouders via de app een seintje krijgen van Belastingdienst/Toeslagen om hun gegevens te controleren en te actualiseren. Bijvoorbeeld als de opvanguren of het inkomen gewijzigd kunnen zijn. De app is in twee maanden tijd 19.360 keer in gebruik genomen door ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen. Er werden 15.870 wijzigingen doorgegeven via de app.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding