akshay-chauhan-rvuwnowckne-unsplash

Actie #redmijndiploma tevergeefs: minister verandert centrale examens niet

Publicatie:
09 maart 2023

Onderwijsminister Wiersma blijft bij zijn standpunt dat de examens van 2023 grotendeels op dezelfde wijze worden ingericht en afgenomen als voor corona gebeurde. Dit schrijft hij in een reactie op een petitie van LAKS. De VO-raad betreurt deze keuze van de minister: ‘Deze gaat voorbij aan de zorgen die door leerlingen, leraren en schoolleiders onverminderd naar voren worden gebracht.’

LAKS, Ouders & Onderwijs en de VO-raad hebben de afgelopen tijd diverse malen hun zorgen over het mentale welbevinden van leerlingen en hun vorderingen in het onderwijs, onder de aandacht van de Tweede Kamer gebracht. LAKS deed dat in de vorm van een petitie.

De minister geeft aan de zorgen over de impact van de coronajaren op de leerlingen in het voortgezet onderwijs te herkennen, maar dat ‘leerlingen kunnen vertrouwen op een goede voorbereiding vanuit school’. Mocht het ze niet goed lukken om zich voor te bereiden op het examen, dan kunnen zij gewoon hulp vragen op school en bij hun leraren, aldus de minister.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding