bernd-klutsch-ne2hv5auxfo-unsplash

Aanbesteding informatiepunt NCO afgerond

Publicatie:
09 februari 2023

Onderzoeks- en adviesbureau Oberon en de Universiteit Utrecht hebben samen met bureau Saus! de opdracht voor het opzetten van een informatiepunt voor het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) gegund gekregen. Het belangrijkste doel van het informatiepunt is om scholen en besturen in verschillende sectoren te ondersteunen in de inzet en het gebruik van de NCO-rapportages.

De wens is om het informatiepunt al dit voorjaar van start te laten gaan. Het informatiepunt heeft als doel het gebruik en inzet van de NCO-rapportages (zowel de reguliere- als de leergroei-rapportages, in het po, v(s)o en s(b)o) te vergroten en scholen en besturen te faciliteren in het gebruiken en inzetten van de rapportages. Het informatiepunt doet dit op verschillende manieren.

Het voorziet ten eerste in een duidelijk aanspreekpunt voor scholen, onderwijsadviesdiensten, ouders, leerlingen en andere belanghebbenden voor vragen over het NCO en de NCO-rapportages. Het informatiepunt is met name beschikbaar voor praktische vragen over de rapportages. Inhoudelijke vragen over het inzetten van de rapportages worden door onderwijsadviesdiensten beantwoord.

Het informatiepunt gaat daarnaast ook trainingen geven aan onderwijsadviesdiensten en dergelijke partijen, zodat zij scholen goed kunnen ondersteunen bij het inzetten van de rapportages in hun schoolbeleid. Bovendien omvat de gunning de opdracht voor het opstellen en uitvoeren van een communicatiestrategie om scholen te informeren over de rapportages, aanmeldingen voor de leergroei-rapportages te stimuleren en het gebruik van de rapportages te vergroten.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding