lunchcollege-4

Online lunchcolleges voorjaar 2021: laat u inspireren!

In maart en april organiseert de VTOI-NVTK elke maand een online lunchcollege. In slechts 50 minuten (12:00 - 12:50) wordt u bijgepraat over relevante en actuele ontwikkelingen uit het onderwijs en de kinderopvang.


Hoe krijgt u zicht op onderwijskwaliteit in tijden van corona?

25 februari | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Jaap Versfelt

Kwaliteit van onderwijs staat centraal in het toezicht op onderwijs. Maar hoe krijgt u zicht op onderwijskwaliteit in tijden van corona? Hoe weet u bovendien of de geleverde kwaliteit duurzaam is, zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden?

Op donderdag 25 februari praat Jaap Versfelt (oprichter van Stichting LeerKRACHT en voormalig partner bij McKinsey) u hierover bij tijdens een online lunchcollege. Heeft u tijdens of na afloop van het college vragen? Jaap Versfelt beantwoord die uiteraard graag.

LET OP! Dit lunchcollege is geweest. Aanmelden is niet meer mogelijk. Heeft u de uitzending gemist? Binenkort publiceren wij de opname van het lunchcollege op onze website.


Wat is het belang van onderzoek naar werkgeluk als oplossing voor het lerarentekort?

25 maart | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Paul Baan

Het lerarentekort vormt een serieuze bedreiging voor de toekomst van de volgende generatie. Volgens Paul Baan (oprichter van Klassewerkplek en voormalig zij-instromer in het primair onderwijs) is één van de oplossingen voor het lerarentekort het sturen op behoud van leraren. Maar hoe kunnen scholen dat aanpakken en welke rol speelt werkgeluk daarin? Bovendien, welke bijdrage kunt u als toezichthouder leveren en tot hoe ver reikt uw verantwoordelijkheid om het lerarentekort aan te pakken?

Tijdens het lunchcollege op donderdag 25 maart deelt Paul Baan zijn visie op het belang van (wetenschappelijk) onderzoek naar werkgeluk in het primair onderwijs. Na afloop van het college is er ruimte om vragen te stellen aan Paul Baan.

Bent u er online bij? Meld u aan via onderstaande knop.

Wat is het belang van onderzoek naar werkgeluk als oplossing voor het lerarentekort?
25 maart | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Paul Baan


Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen voor uw Raad van Toezicht?

22 april | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Joost Kramer

Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WTBR bevat regelingen over onder andere toezicht, bestuur(svormen), aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, tegenstrijdig belang, meervoudig stemrecht en belet en ontstentenis. Welke ingrijpende gevolgen kan dit hebben op uw Raad van Toezicht? En waar kunt u zich als toezichthouder op voorbereiden?

Tijdens het lunchcollege op donderdag 22 april gaat Joost Kramer (jurist, bedrijfskundige en voormalig advocaat en raadsadviseur) in op de WBTR waarin hij onderwerpen aanstipt met betrekking tot uitbreiding grondslag bestuur, grondslag toezichthoudend orgaan (“RvC”), taak- en normstelling bestuur en toezicht, one tier board, tegenstrijdigbelangregeling, meervoudig stemrecht bestuur en toezicht en aansprakelijkheid. Na afloop van het college is er gelegenheid om vragen te stellen.

Sluit u online aan? Meld u aan via onderstaande knop.

Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen voor uw Raad van Toezicht?
22 april | 12:00 - 12:50 | Lunchcollege met Joost Kramer

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding