default_agenda_breed-1780x400-44-38-q85

Waardegedreven toezicht

Datum
17 april 2019 - 10:00
Plaats in agenda
Locatie
Omgeving Utrecht

Vormgeving & toezicht, de school als waardegemeenschap

In het visierapport van onze organisatie ‘Beter toezien’, schetst de commissie onder leiding van Hans Boutellier, wetenschappelijk directeur van het
Verwey-Jonker Instituut en hoogleraar Veiligheid & Veerkracht aan de Vrije Universiteit, een principieel ander perspectief op toezichthouden in onderwijsinstellingen. Het gaat over de maatschappelijke waarde van het onderwijs en het belang van toezicht daarop. De commissie benadert de school als waardegemeenschap, die zich kenmerkt door gedeelde waarden, een specifieke identiteit en een inhoudelijke richting. De raad van toezicht dient er met name zorg voor te dragen dat die inhoudelijke richting wordt bepaald en ziet toe op de kwaliteit van een meerstemmige discussie hierover. De raad denkt daarbij actief mee en streeft naar inhoudelijke impulsen vanuit een breed maatschappelijk perspectief.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Let op!

Dit is een bijeenkomst van de VTOI-NVTK academie. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen €495,- voor leden en €595,-voor niet-leden.
Gebruik maken van de functie "Plaats in de agenda" betekent niet dat u zich hebt opgegeven voor deze bijeenkomst. Dat kan slechts door het invullen van het formulier, waarna u per e-mail een bevestiging ontvangt.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding