lunchcollege-3

Lunchcollege met Paul Baan: Wat is het belang van (wetenschappelijk) onderzoek naar werkgeluk als oplossing voor het lerarentekort?

Datum
25 maart 2021 - 12:00
Plaats in agenda

Het lerarentekort vormt een serieuze bedreiging voor de toekomst van de volgende generatie. Volgens Paul Baan (oprichter van Klassewerkplek en voormalig zij-instromer in het primair onderwijs) is één van de oplossingen voor het lerarentekort het sturen op behoud van leraren.

Maar hoe kunnen scholen dat aanpakken en welke rol speelt werkgeluk daarin? Bovendien, welke bijdrage kunt u als toezichthouder leveren en tot hoe ver reikt uw verantwoordelijkheid om het lerarentekort aan te pakken?

Tijdens het lunchcollege op donderdag 25 maart deelt Paul Baan zijn visie op het belang van (wetenschappelijk) onderzoek naar werkgeluk in het primair onderwijs. Na afloop van het college is er ruimte om vragen te stellen. Bent u er online bij? Meld u aan via onderstaand aanmeldformulier.

Over de spreker
Paul Baan werkte als commercieel directeur in de ICT-wereld, ging daarna aan de slag als zij-instromer in het primair onderwijs en dacht daar actief na over oplossingen voor het lerarentekort. Dit leidde tot de oprichting van Klassewerkplek. Klassewerkplek zoekt basisscholen die uitblinken in hun bijdrage aan het werkgeluk van leerkrachten. Die scholen geven zij een voorbeeldfunctie. Met de resultaten van Klassewerkplek kunnen álle scholen zien waar en hoe ze kunnen leren van deze voorbeeldscholen.

paul-baan

Schuift u bij het online lunchcollege aan?
Kortom, schuift u donderdag 25 maart aan bij het online lunchcollege van Paul Baan over ‘het belang van (wetenschappelijk) onderzoek naar werkgeluk als (deel)oplossing voor het lerarentekort’? Meld u aan via onderstaand formulier.

Spreker
Paul Baan (oprichter van Klassewerkplek en voormalig zij-instromer in het primair onderwijs)

Thema
Het belang van (wetenschappelijk) onderzoek naar werkgeluk als (deel)oplossing voor het lerarentekort

Datum
Donderdag 25 maart

Tijd
12:00 – 12:50

Aanmelden
Meld u aan via onderstaand formulier.

* Bij afmelding vóór 24 maart worden geen kosten in rekening gebracht. Zegt u later af? Dan wordt €25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding