lunchcollege-5

Lunchcollege met Joost Kramer: Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) voor uw Raad van Toezicht?

Datum
22 april 2021 - 12:00
Plaats in agenda

Op 1 juli 2021 moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WTBR bevat regelingen over onder andere toezicht, bestuur(svormen), aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders, tegenstrijdig belang, meervoudig stemrecht en belet en ontstentenis. Welke ingrijpende gevolgen kan dit hebben op uw Raad van Toezicht? En waar kunt u zich als toezichthouder op voorbereiden? 

Tijdens het lunchcollege op donderdag 22 april gaat Joost Kramer (jurist, bedrijfskundige en voormalig advocaat en raadsadviseur) in op de WBTR waarin hij onderwerpen aanstipt met betrekking tot uitbreiding grondslag bestuur, grondslag toezichthoudend orgaan (“RvC”), taak- en normstelling bestuur en toezicht, one tier board, tegenstrijdigbelangregeling, meervoudig stemrecht bestuur en toezicht en aansprakelijkheid. Kortom, zeer essentiële onderwerpen om u voor te bereiden op de in werking treden van de Wet Bestuur en Rechtspersonen. Sluit u online aan? Meld u aan via onderstaand formulier.

Over de spreker
Joost Kramer studeerde hij civiel- en ondernemingsrecht aan Universiteit Leiden en vervolgens bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Na afronding van zijn studies werd hij advocaat bij één van de grootste advocatenkantoren in Nederland. Om zich niet te beperken tot een juridische invalshoek heeft hij zijn werkterrein verbreed naar het snijvlak van recht en bedrijf, corporate governance. Als jurist en bedrijfskundige ligt zijn focus nog steeds op het snijvlak van recht en bedrijf. Als raadsadviseur adviseert hij raden van bestuur, raden van commissarissen/toezichthouders en ondernemingen binnen en buiten rechte over ondernemingsrechtelijke en governance kwesties. Daarbij staat het beter functioneren van de ondernemingsleiding en het toezicht daarop centraal.

joost-kramer

Schuift u bij het online lunchcollege aan?
Kortom, schuift u donderdag 22 april aan bij het online lunchcollege met Joost Kramer over ‘de Wet Bestuur en Rechtspersonen (WBTR)’? Meld u aan via onderstaand formulier.

Spreker
Joost Kramer, jurist, bedrijfskundige, voormalig advocaat en raadsadviseur

Thema
Wat betekent de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) voor uw Raad van Toezicht?

Datum
Donderdag 22 april

Tijd
12:00 – 12:50

Aanmelden
Meld u aan via onderstaand formulier.

* Bij afmelding vóór 21 april worden geen kosten in rekening gebracht. Zegt u later af? Dan wordt €25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding