lunchcollege-4

Lunchcollege met Jaap Versfelt: Hoe krijgt u zicht op onderwijskwaliteit in tijden van corona?

Datum
25 februari 2021 - 12:00
Plaats in agenda

Kwaliteit van onderwijs staat centraal in het toezicht op onderwijs. Maar hoe krijgt u zicht op onderwijskwaliteit in tijden van corona? Hoe weet u bovendien of de geleverde kwaliteit duurzaam is, zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden?

Toezicht op onderwijs in tijden van corona
Stichting LeerKRACHT werkt aan een cultuur waarin leraren, leerlingen én de schoolleiding het onderwijs verbetert. Op donderdag 25 februari praat Jaap Versfelt – oprichter van Stichting LeerKRACHT en voormalig partner bij McKinsey – u hierover bij tijdens een online lunchcollege. In slechts 50 minuten deelt hij zijn kennis over de volgende onderwerpen:

• Een continue cultuur van verbeteren draagt volgens onderzoek van McKinsey en de Onderwijsinspectie bij aan goed onderwijs en betere leerresultaten.
• Hoe kunnen besturen een verbetercultuur realiseren in hun onderwijsinstelling? En wat hebben zij daarvoor nodig?
• Hoe kunnen toezichthouders de aan- of afwezigheid van zo’n verbetercultuur herkennen in hun onderwijsinstelling – ook in tijden van corona met toezicht op afstand?
• Hoe kunnen toezichthouders met inzichten over de cultuur op onderwijsinstellingen het gesprek met het bestuur over onderwijskwaliteit versterken?

Over de spreker
Jaap Versfelt werkte 17 jaar bij McKinsey & Company en was één van de senior partners van McKinsey in Amsterdam. Hij nam in 2012 ontslag om als voltijds vrijwilliger het onderwijs in te gaan, met als doel de groeiende kansenongelijkheid in ons onderwijs om te draaien. Sindsdien werken 1.000 Nederlandse basisscholen, middelbare scholen, mbo-opleidingen, teams van de Onderwijsinspectie en teams in het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de aanpak die hij met Stichting LeerKRACHT heeft ontwikkeld.

jaap-versfelt

Schuift u bij het online lunchcollege aan?
Kortom, schuift u donderdag 25 februari aan bij het online lunchcollege van Jaap Versfelt over ‘toezicht op onderwijs in tijden van corona’? Meld u aan via onderstaand formulier.

Spreker
Jaap Versfelt (oprichter van Stichting LeerKRACHT en voormalig partner bij McKinsey)

Thema
Kwaliteit van onderwijs in coronatijd: de rol van toezichthouders bij de verbetercultuur van het onderwijs.

Datum
Donderdag 25 februari

Tijd
12:00 – 12:50

Aanmelden
Meld u aan via onderstaand formulier.

* Bij afmelding vóór 24 februari worden geen kosten in rekening gebracht. Zegt u later af? Dan wordt €25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding