brooke-lark-jupoxxrndca-unsplash

Online lunchcollege met Arthur Hol & Mariëla Harrigan

Datum
16 februari 2023 - 12:00
Plaats in agenda
Locatie
Online

Naar een eigentijdse invulling van de werkgeversrol van de RvT

De werkgeversrol van de RvT staat in het middelpunt van de belangstelling. Hoe organiseert en bewaakt een RvT de kwaliteit van het functioneren van het bestuur en hoe wordt de bestuurder door de RvT ondersteund en gefaciliteerd in zijn of haar professionele en persoonlijke ontwikkeling? Vragen die ook voortvloeien uit de onlangs afgesloten nieuwe cao voor bestuurders in het funderend onderwijs en die ook om een herijking van de werkgeversrol van de RvT vragen.

In het lunchcollege zullen Arthur Hol en Mariëla Harrigan o.a. ingaan op de volgende aspecten:

  • Welke HR-trends zijn actueel?
  • Welke kaders spelen een rol?
  • Hoe vertaal je die trends en kaders naar de werkgeversrol van de RvT richting bestuurder?
  • Wat betekent dit voor de RvT zelf?

Arthur Hol is jurist en arbeids- en organisatiepsycholoog, partner bij De Koning Vergouwen Advocaten, directeur van HRM-College, adviseur bij Governance University en sinds 5 jaar docent bij de VTOI-NVTK Academie ‘toezien op personeelsbeleid en organisatieontwikkeling’. Hij is toezichthouder in de welzijnsector, voorzitter van de Remuneratiecommissie en lid van de commissie Mens & Organisatie.

Mariëla Harrigan is fiscaal jurist met ervaring in de algemene belastingadviespraktijk en gespecialiseerd in loonheffingen (loonbelasting en sociale verzekeringen) en arbeidsvoorwaarden. Adviseren over bestuurlijke en governance vraagstukken behoren ook tot haar werkterrein. Verder is zij onder andere toezichthouder in het onderwijs. Zij adviseert de VTOI-NVTK bij juridische vraagstukken en is als adviseur betrokken bij de Cao Bestuurders Funderend Onderwijs.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding