default_agenda_breed-1780x400-44-38-q85

Lunchcollege

Datum
10 november 2022 - 12:00
Plaats in agenda
Locatie
Online

Digitalisering, hoe ondersteun je als RvT een nieuwe generatie in de startblokken?

Digitalisering betreft de toekomst van de generaties die nu opgroeien. Het is dus een maatschappelijk relevant onderwerp voor het toezicht van nu. Laten we zorgen dat we op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen binnen dit thema en ons voorbereiden op de toekomst van de kinderen en studenten in onze instellingen.

Voor het laatste online lunchcollege van 2022 kozen we dan ook dit thema. Wat moet je als toezichthouder in huis hebben om de steeds grotere rol van data, algoritmes en kunstmatige intelligentie te kunnen duiden en om mee te denken over de strategische implicaties en mogelijkheden voor je eigen organisatie? Zijn er ethische grenzen, zijn er risico’s? Hoe ondersteun je de bestuurder op dit complete gebied van digitalisering, zodat digitalisering echt onderdeel wordt van strategisch organisatiebeleid?

Daarom is te gast bij ons lunchcollege:

Ronald Verbeek (directeur CIO Platform Nederland)

Het CIO Platform deelt inspiratie en kennis en levert een bijdrage aan het maatschappelijk debat en beleidsontwikkeling. Ronald heeft binnen dit platform onder meer de domeinen ‘Information Security’ en ‘Relatie overheid en politiek’ in portefeuille. Hij zegt erover: ‘Ik hoop dat, analoog aan het kunnen lezen van een jaarverslag van een instelling, alle leden van de raden van toezicht begrijpen wat er in datzelfde verslag staat over digitale mogelijkheden en dat ze de juiste vragen weten te stellen. Dan vormen ze een echte gesprekspartner voor de bestuurder en - misschien wel - de CIO (Chief Information Officer).’

Lees ook het interview met Ronald Verbeek.

Foto: A. Oomen Fotografie

A. Oomen Fotografie
Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding