nu-linkedin-banner_slob_201027-09

HET GROTE ONLINE KWALITEITSCONGRES

Datum
01 december 2020 - 14:00
Plaats in agenda
Locatie
Online

Onderwijs en kinderopvang zijn cruciale sectoren in onze samenleving en staan dagelijks in het brandpunt van de belangstelling. In de soms heftige maatschappelijke discussies over de kwaliteit van onderwijs en kinderopvang wordt steeds vaker de rol van het intern toezicht uitgelicht en besproken. Kort gezegd: de lat is hoger komen te liggen, er wordt meer verwacht van het intern toezicht in kinderopvang en onderwijs. De VTOI-NVTK is begin dit jaar gestart met de campagne Kwaliteit van Toezicht, Toezien op Kwaliteit. De centrale vraag daarin is: wat verstaan wij met elkaar onder goed toezicht en hoe willen wij ons daaraan houden en hoe gaan we ons maatschappelijk verantwoorden? Deze dialoog voert de VTOI-NVTK graag samen met u. We nodigen u van harte uit voor HET GROTE ONLINE KWALITEITSCONGRES op dinsdagmiddag 1 december 2020.

HET GROTE ONLINE KWALITEITSCONGRES start met minister Slob over de kwaliteit van toezicht. Vervolgens delen de drie keynote-speakers hun visie op kwaliteit van toezicht en gaan hierover in gesprek met elkaar. Gevolgd door de mogelijkheid van deelname aan de diverse masterclasses, webinars en andere interactieve werkvormen, waarvoor u zich kunt aanmelden. Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor meer informatie over de workshops.


Inschrijven

Schrijf u hier in!

In het inschrijfformulier kunt u ook uw workshops kiezen. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na inschrijving ontvangt u, ongeacht de betalingsmethode, een factuur van congresbureau Interactie.

Het programma

14.00 uur Opening - door dagvoorzitter Stefan Wijers

campaign-monitor-elementen-workshop-03

14.15 uur Aan het woord: minister Arie Slob: De kwaliteit van toezicht
Het congres op 1 december start met minister Arie Slob. Stel uw vraag aan de minister over de kwaliteit van toezicht. Meneer Slob zal uw vraag beantwoorden en dit terugkoppelen middels een digitale bijdrage op het congres. Mail uw vraag naar bureau@vtoi-nvtk.nl

campaign-monitor-elementen-04

14:45 uur Studiodebat met de keynote-sprekers
De rol en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het toezicht

Na het debat gaan we verder met het programma

15:40 uur Workshopronde I
16:40 uur Workshopronde II
17:40 uur Afsluiting
18.00 uur Einde


De workshops

De maatschappelijke opdracht
Paul Stamsnijder

Paul Stamsnijder is vertrouwd adviseur van bestuurders, toezichthouders en (communicatie)directeuren in strategische veranderingen en samenwerkingstrajecten. Daarnaast is hij zelf ook actief als toezichthouder. Paul werkt graag op het snijvlak van publiek en privaat. Paul is tevens docent stakeholdermanagement bij de academie voor toezichthouders en commissarissen.

campaign-monitor-elementen-workshop-07

(Voor)waarden voor kwaliteit
Prof. dr. Thomas Quartier

Broeder Thomas is meer dan alleen monnik. Hij is onder andere directeur van het Benedictijns Centrum aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, hoogleraar liturgische en monastieke spiritualiteit aan de Katholieke Universiteit Leuven en verbonden aan het Titus Brandsma Instituut.

campaign-monitor-elementen-workshop-02

Diversiteit als kenmerk van kwaliteit van toezicht
Dr. Abdelilah el Barzouhi

Vanuit zijn talenten en met veel doorzettingsvermogen en een contentieuze houding heeft Abdelilah el Barzouhi zich opgewerkt tot cardioloog in opleiding. Hij is arts en toezichthouder. Abdelilah el Barzouhi maakt zich hard voor het thema diversiteit.

campaign-monitor-elementen-workshop-10

Wat maakt een goede Raad van Toezicht goed?
Margrietha G. Wats, MBA

Margrietha Wats is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van toezicht en besturing. Zij ondersteunt raden van toezicht en raden van bestuur bij complexe vraagstukken in sturing, samenwerking en organisatieontwikkeling. Zij verbindt het professionele perspectief met het organisatieperspectief. Zij vervult meerdere toezichthoudende functies en geeft les aan de TU Delft.

campaign-monitor-elementen-workshop-08

Rijker verantwoorden
Joost Vos

Het onderwijs is net als andere sectoren bezig met anders verantwoorden, vernieuwend verantwoorden, rijker verantwoorden. Kent u bijvoorbeeld het rapport ‘Blijk van vertrouwen, anders verantwoorden voor goede zorg’ van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving? Ook de Inspectie van het Onderwijs start komend jaar met haar tweede vierjaarscyclus van vernieuwd toezicht: aansluitend bij de verantwoordelijkheid van het bestuur, gericht op basiskwaliteit én ontwikkeling, eenduidig én op maat. Waar staat u met uw beleidsrijke verantwoording en hoe helpt u hen het toezicht te vernieuwen?

Als ontwikkelaar van de methodieken en het gedachtegoed van Rijker Verantwoorden verkent Joost Vos met u de evaluatie en verrijking van uw eigen toezicht en verantwoording.

*Joost Vos is organisatieadviseur en partner bij RONT en heeft acht jaar als toezichthouder in het basisonderwijs gewerkt. Vanuit actieonderzoek, organisatieadvies en trainingswerk werkt hij met maatschappelijke organisaties in veiligheid, zorg, onderwijs en wonen.

campaign-monitor-elementen-06

Goed toezicht – ijken en verrijken
Monika Milz & Vic van den Broek d'Obrenan

Monika en Vic maken onderdeel uit van de Kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK. Zij beschouwen het als een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze jonge generatie de zorgen en opleiding krijgen waar zij recht op hebben. Monika doet dit door haar jarenlange ervaring als toezichthouder in diverse sectoren in te zetten bij het ondersteunen van toezichthouders en bestuurders bij hun steeds zwaardere wordende opgaven. Vic deed dit voorheen als strategisch inspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs.


campaign-monitor-elementen-16

Deelnameprijs

  • Leden € 150,-
  • Niet leden € 195,-

Meer informatie

Heeft u vragen over het congres, mail dan naar bureau@vtoi-nvtk.nl of bel naar +(31) 085-00 14 278.
Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor meer informatie en nieuws over het congres.**

174857
Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding