default_agenda_breed-1780x400-44-38-q85

Ethiek van governance en governance van ethiek

Datum
10 april 2019 - 10:00
Plaats in agenda
Locatie
Omgeving Utrecht

Waarnemen en handelen vanuit het eigen moreel kompas

Deze opleiding wordt in samenwerking met de VTW Academie (Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties) georganiseerd. Geïnteresseerden vanuit zowel de VTW als de VTOI-NVTK kunnen zich hiervoor aanmelden.

Bij maatschappelijke organisaties hangt ethisch beleid nauw samen met de visie op de rol en positie van de organisatie in de samenleving en de consequenties daarvan voor de strategie en het dagelijks functioneren. Ook voor onderwijs en kinderopvang geldt dat de visie op de maatschappelijke rol ethische vragen met zich meebrengt. Daarbij hoort ook een bepaalde opvatting over bestuur en toezicht, die hier een voorbeeld- en boegbeeldfunctie in vervullen. Daarnaast worden toezichthouders uitgenodigd om los van de positionering van de organisatie hun visie op toezicht te expliciteren. Daar is ethisch beleid ook onderdeel van. Ethiek is veel meer dan het volgen van regels en het opstellen en afvinken van regelgeving. De term ‘ethiek’ verwijst naar het Griekse ‘ethos’: levenshouding.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.

Let op!

Dit is een bijeenkomst van de VTOI-NVTK academie. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen €495,- voor leden en €595,-voor niet-leden.
Gebruik maken van de functie "Plaats in de agenda" betekent niet dat u zich hebt opgegeven voor deze bijeenkomst. Dat kan slechts door het invullen van het formulier, waarna u per e-mail een bevestiging ontvangt.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding