sharon-mccutcheon-sbe9zbcuizs-unsplash

Digitale Kwaliteitstafel | Diversiteit

Datum
22 oktober 2020 - 17:00
Plaats in agenda
Locatie
Online

Digitale Kwaliteitstafels
De VTOI-NVTK organiseert dit najaar wederom een cyclus van digitale kwaliteitstafels als onderdeel van onze campagne Kwaliteit van Toezicht, toezien op kwaliteit. Ditmaal zoomen we in op de thematiek: dalende leerlingenaantallen, digitalisering en diversiteit. ​

Het bestuur van de vereniging nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de kwaliteitstafels. Elke Kwaliteitstafel biedt informatie middels sprekers en inspireert. Er is ook ruimte voor ervaringsuitwisseling en casuïstiek. 


Diversiteit
Hoe zorgen we voor meer diversiteit binnen de RvT?

Datum: donderdag 22 oktober
Tijd: 16.30-17.00 uur inloop | 17.00-18.30 sessie
Locatie: Zoom (link ontvangt u één week voorafgaand)
Spreker: Melek Usta 

De laatste tijd is diversiteit (inter)nationaal een veelbesproken onderwerp. Uit onderzoek in binnen-en buitenland blijkt dat bedrijven en organisaties beter presteren als zij mensen in dienst hebben met verschillende culturele en etnische achtergronden. Uit het ledenonderzoek van de VTOI-NVTK (mei, 2020) blijkt dat meer dan de helft van de respondenten (56%) aangeeft dat hun eigen raad van toezicht (veel) minder divers is dan de populatie in Nederland. Een ander belangrijk gegeven uit het onderzoek is dat meer dan 75% van de leden ouder is dan 51 jaar. Melek Usta, zelf toezichthouder geweest en directeur van Colourful People, neemt u mee in de thematiek diversiteit binnen de sector toezichthouders. 

Deelname is kosteloos

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding