annie-spratt-v_yek9woupw-unsplash

Digitale Kwaliteitstafel | Digitalisering

Datum
14 oktober 2020 - 15:00
Plaats in agenda
Locatie
Online

Digitale Kwaliteitstafels
De VTOI-NVTK organiseert dit najaar wederom een cyclus van digitale kwaliteitstafels als onderdeel van onze campagne Kwaliteit van Toezicht, toezien op kwaliteit. Ditmaal zoomen we in op de thematiek: dalende leerlingenaantallen, digitalisering en diversiteit. ​

Het bestuur van de vereniging nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de kwaliteitstafels. Elke Kwaliteitstafel biedt informatie middels sprekers en inspireert. Er is ook ruimte voor ervaringsuitwisseling en casuïstiek. 


Digitalisering
Hoe kunnen we versnellen en samenwerken?

Datum: woensdag 14 oktober
Tijd: 14.30-15.00 uur inloop | 15.00-16.30 uur sessie
Locatie: Zoom (link ontvangt u één week voorafgaand)
Sprekers: :

  • Toine Maes, Directeur Kennisnet
  • Frans Schouwenburg, strategisch adviseur Kennisnet
  • Chris Zintel, programmamanager IBP Kennisnet
  • Natasja Langerak, programmamanager SIVON
  • Philip Post, bestuurssecretaris SIVON

De digitalisering is door de Coronacrisis in een versnelling geraakt. Deze verandering vraagt ook iets van u als toezichthouder. In deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd over een aantal aspecten van ict met als doel een goede gesprekspartner te zijn en te blijven voor het bestuur. Allereerst komt de veranderende rol van ict aan bod en hoe u daar als toezichthouder mee om kan gaan. De versnelde digitalisering vraagt om een visie op ict in het onderwijs en de kinderopvang. Een belangrijk thema in de visie is samenwerken. We bespreken dan ook de verschillende soorten samenwerkingen, zoals die met andere besturen en marktpartijen. Digitalisering gaat hand in hand met beveiliging en privacy. Als laatste bespreken we welke 'nieuwe' risico's er zijn en welke eisen worden gesteld . 

Deelname is kosteloos

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding