meeting

Digitale Dialoogtafel: Het Monitoringonderzoek

Datum
15 april 2021 - 14:45
Plaats in agenda
Locatie
Zoom

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van toezicht in de kinderopvang en het onderwijs? Hoe kan de kwaliteit van het toezicht structureel verbeterd en geborgd worden? Waarom is goed intern toezicht zo belangrijk? En welke instrumenten passen daarbij?

Dit zijn vragen waarover de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK zich de afgelopen twee jaar intensief gebogen heeft. Dit heeft geresulteerd in een eindadvies, waar de Code Goed Toezicht 1.0 onderdeel van is. Onder de noemer ‘de code gedecodeerd’, nodigen wij u van harte uit om met ons in gesprek te gaan over de inhoud van deze code, zodat we samen tot een gedragen Code Goed Toezicht kunnen komen, die toegepast kan worden in uw Raad van Toezicht.

HET MONITORINGONDERZOEK
De ontwikkeling naar goed toezicht vraagt niet alleen om professionalisering, maar ook om het onafhankelijk monitoren van de beoogde kwaliteits- verbetering. Wil de sector kunnen blijven rekenen op het maatschappelijk en politiek vertrouwen, dan moet er een antwoord geformuleerd worden op de vraag op welke wijze de ontwikkeling van goed toezicht en de verantwoording daarvan op een professionele en onafhankelijke wijze gemonitord en geëvalueerd wordt. Tijdens de dialoogtafel van 15 april gaan Vic van den Broek d'Obrenan en Rita Damhof met u in gesprek over het belang van een monitoringonderzoek. Want wat is de meerwaarde van een monitoringonderzoek voor uw Raad van Toezicht? Bent u bereid om deel te nemen? En wat heeft u nodig om deel te nemen aan het monitoringonderzoek?

MEER INFORMATIE
Uw input gebruiken we om de Algemene Ledenvergadering (ALV) te informeren en te adviseren over de invoering en borging van de Code Goed Toezicht 1.0. De dialoogtafels vinden online plaats via het gebruiksvriendelijke programma Zoom. U kunt zich voor meerdere sessies inschrijven. Om een goed online gesprek te kunnen voeren, geldt er een maximum aantal deelnemers per sessie. Deelname is kosteloos.

Inloop: 14.45 - 15.00 uur
Sessie: 15.00 - 16.30 uur
Sessie open voor: leden
Locatie Zoom (de Zoom link ontvangt u één week voorafgaand aan deze sessie in uw inbox)
Sprekers: Vic van den Broek d'Obrenan en Rita Damhof (beide lid van de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK)

AANMELDEN
Meld u aan via onderstaand formulier.

HANDIGE DOCUMENTEN
Wilt u de Code Goed Toezicht 1.0 en het eindadvies van de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK Goed Toezicht: ijken en verrijken nog eens nalezen? U kunt de documenten hieronder downloaden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding