meeting

Digitale Dialoogtafel: Code Goed Toezicht 1.0 (extra)

Datum
20 april 2021 - 10:45
Plaats in agenda
Locatie
Zoom

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van toezicht in de kinderopvang en het onderwijs? Hoe kan de kwaliteit van het toezicht structureel verbeterd en geborgd worden? Waarom is goed intern toezicht zo belangrijk? En welke instrumenten passen daarbij?

Dit zijn vragen waarover de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK zich de afgelopen twee jaar intensief gebogen heeft. Dit heeft geresulteerd in een eindadvies, waar de Code Goed Toezicht 1.0 onderdeel van is. Onder de noemer ‘de code gedecodeerd’, nodigen wij u van harte uit om met ons in gesprek te gaan over de inhoud van deze code, zodat we samen tot een gedragen Code Goed Toezicht kunnen komen, die toegepast kan worden in uw Raad van Toezicht.

CODE GOED TOEZICHT 1.0
Tijdens de laatste digitale dialoogtafel op dinsdag 20 april gaan Rita Damhof en Ben Plantsoen met u in gesprek over het belang van een Code Goed Toezicht 1.0 en de implementatie daarvan. Want wat vindt u de belangrijkste elementen uit de code? Biedt de code voldoende handvatten om uw werk als toezichthouder te verrichten? En hoe denkt u deze code in uw Raad van Toezicht te introduceren? Aan de hand van prikkelende stellingen, horen zij graag uw mening over het borgen van kwaliteit van toezicht en toezien op kwaliteit en welke instrumenten vanuit de VTOI-NVTK daarvoor geschikt zijn.

Let op: de dialoogtafel van 20 april behandelt hetzelfde thema als de dialoogtafel van 30 maart. Op die manier kunnen wij zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om input te leveren op het gebruik en de implementatie van de Code Goed Toezicht 1.0. Op 20 april bieden wij, naast leden van de VTOI-NVTK, ook niet-leden de mogelijkheid om aan te schuiven bij de dialoogtafel. Introducées zijn bij deze dialoogtafel van harte welkom!

MEER INFORMATIE
Uw input gebruiken we om de Algemene Ledenvergadering (ALV) te informeren en te adviseren over de invoering en borging van de Code Goed Toezicht 1.0. De dialoogtafels vinden online plaats via het gebruiksvriendelijke programma Zoom. U kunt zich voor meerdere sessies inschrijven. Om een goed online gesprek te kunnen voeren, geldt er een maximum aantal deelnemers per sessie. Deelname is kosteloos.

Inloop: 10.45 - 11.00 uur
Sessie: 11.00 - 12.30 uur
Sessie open voor: leden en niet-leden (introducées zijn van harte welkom)
Locatie Zoom (de Zoom link ontvangt u één week voorafgaand aan deze sessie in uw inbox)
Sprekers: Rita Damhof en Ben Plandsoen (beide lid van de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK)

AANMELDEN
Meld u aan via onderstaand formulier.

HANDIGE DOCUMENTEN
Wilt u de Code Goed Toezicht 1.0 en het eindadvies van de kwaliteitscommissie van de VTOI-NVTK Goed Toezicht: ijken en verrijken nog eens nalezen? U kunt de documenten hieronder downloaden.

Terug naar de lijst

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding